Sieben auf einen Streich – Historische steden en stadscentra in het Teutoburger Wald

Motor · Teutoburger Wald
in app openen
Delen
Favorieten
Printen
GPX
plan je tocht hier naartoe Kopieer route
Niveau
matig
Afstand
209 km
Duur
3:14u
Stijgen
2721 m
Afdalen
2721 m
Rondtocht
Zeven historische stads- en dorpskernen zijn tijdens deze tocht te ontdekken. Het maakt niet uit waar uw reis begint, de afwisselende en kronkelende landwegen leiden u over de zachte heuveltoppen van het middelgebergte, langs prachtige uitzichten en tot in het midden van steden vol geschiedenis en verhalen.
Een sprookjesachtige start in Brakel: "Dat Mäken von Brakel" is een kort sprookje in Brakeler Platt, dat de gebroeders Grimm in hun collectie hadden opgenomen. Het vertelt dat Sint Anne ongehuwde meisjes kan helpen om mannen te worden... Ook nu nog kunt u "Anneken" ontmoeten: bij de fontein op het marktplein of bij de Annentag, de grootste binnenstadskermis in het Weserbergland.

Vanuit Brakel gaat de tocht verder naar Höxter. Een avontuurlijke tocht met Jost Ziegenhirt - ooit een van de rijkste inwoners van Höxter - leidt door de oude hoekjes en steegjes van de stad. Niet alleen zijn voorkeuren voor zwart gebrouwen bier en kikkerbilletjes zijn van deze levensgenieter overgeleverd, maar ook menig herbergier. In Corvey kunt u nog meer verhalen doornemen: August Heinrich Hoffmann von Fallersleben werkte hier de laatste 14 jaar van zijn leven in de prinselijke kasteelbibliotheek.

Na zoveel geschiedenis is het eerste wat je moet doen, genieten van de rit. Een ritje op en neer tussen Eilversen en Bremerberg wacht op u, daarna gaat het naar de Köterberg. Vanaf het hoogste uitkijkpunt van de regio en het bekende motorontmoetingspunt heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht. De tocht gaat verder via het voormalige Falkenhagen-klooster naar de vakwerkstad Lügde. Legendarisch hoogtepunt is elk jaar de traditionele paasfietsloop op paaszondag: dan worden brandende eikenhouten wielen over de Osterberg gerold om de winterse geesten te verjagen.

Op kronkelende routes voert de route over de Ottensteiner Hochebene (Ottensteiner-plateau), die een fantastisch uitzicht biedt over het Weserbergland en verder door het Extertal met zijn heuvelachtige en afwisselende landschap richting Lemgo. In de historische Hanzestad wacht u een middeleeuwse stadskern met rijkelijk versierde, prachtige stenen en vakwerkhuizen. Ook het Weser-renaissance-museum in het kasteel van Brake is een bezoek waard. Het ligt op korte afstand van de historische binnenstad van Blomberg met zijn prachtige vakwerkhuizen tot aan de stad Schieder-Schwalenberg - langs het Schiederzee-meer. De idyllische oude binnenstad van Schwalenberg met zijn historische vakwerkhuizen nestelt zich als een zwaluwnest tegen de burchtheuvel, op wiens uitloper de burcht troont, die van ver zichtbaar is.

Door het weidse heuvellandschap bereiken we uiteindelijk Nieheim - een kuuroord en stad voor echte kenners. In de voormalige landbouwstad bepaalt een kleine "ronde" de gebeurtenissen. Hij is de hoofdrolspeler op de Duitse kaasmarkt - de Nieheimkaas. Een bezoek aan het zakmuseum in de waterweg is ook de moeite waard. Hier draait alles om "oude zakken".

Tip van de auteur

Tip van Wolfgang Grüneberg & Andreas Beckmann - Johanniter Motorcycle Relais Lippe-Höxter"

Twee tot drie keer per jaar (en voor groepen op aanvraag) bieden we een speciale bikeropleiding in eerste hulp - een combinatie van theoretische lessen en gezamenlijke ritjes met gesimuleerde ongevalsituaties. Doe absoluut mee!" Firstaidhighway.lippe-hoexter@johanniter.de

 

toon meer
Niveau
matig
Techniek
Beleving
Landschap
Hoogste punt
490 m
Laagste punt
83 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.

Veiligheidsaanwijzingen

Opdat u echt onbezorgd van de tochten kunt genieten en zodat u in de bikerregio Kulturland Kreis Höxter onbezorgd kunt blijven rijden, geldt het volgende: Rijd met een vooruitziende blik en neem in geval van twijfel uw voet van het gaspedaal!

Start

Parkplatz am Feuerteich | Nieheimer Str. | 33034 Brakel | GPS 51.71693 | 9.17909 (131 m)
Coördinaten:
DD
51.715499, 9.190693
DMS
51°42'55.8"N 9°11'26.5"E
UTM
32U 513174 5729413
w3w 
///lichtknop.vrouwen.edelman

Bestemming

Parkplatz am Feuerteich | Nieheimer Str. | 33034 Brakel | GPS 51.71693 | 9.17909

Routebeschrijving

A33, uitgang Paderborn-Zentrum, Bad Driburg, Höxter. Ga verder op de B64 naar Höxter, volg dan de borden naar Schloss Corvey.

Coördinaten

DD
51.715499, 9.190693
DMS
51°42'55.8"N 9°11'26.5"E
UTM
32U 513174 5729413
w3w 
///lichtknop.vrouwen.edelman
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Boek aanbeveling door de auteur

Motorradbroschüre "Lieblingstouren mit dem Motorrad" mit 10 Tourenkarten. Erhältlich beim Kulturland Kreis Höxter: Tel.: +49 5271 9743-20 www.bikerregion.de

Aanbevelingen voor de kaart van de auteur

Tourenkarte "Sieben auf einen Streich" aus der Motorradbroschüre "Lieblingstouren mit dem Motorrad".
Verantwoordelijk voor deze inhoud
Kulturland Kreis Höxter, c/o GfW im Kreis Höxter mbH 


Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Heb je een vraag over deze inhoud? Stel hier je vraag.


Reviews

Schrijf je eerste review

Wees de eerste om anderen te beoordelen en te helpen.

Profile picture

Foto's van anderen


  • Mijn kaart
  • Inhoud
  • Show images Hide images