Sieben auf einen Streich – Historische steden en stadscentra in het Teutoburger Wald

Motor · Teutoburg Forest
in app openen
Delen
Favorieten
Printen
GPX
plan je tocht hier naartoe
Niveau
matig
Afstand
209 km
Duur
3:14 u
Stijgen
2721 m
Afdalen
2721 m
Rondtocht
Bij deze tour zijn er zeven historische steden en stadscentra te ontdekken. Eender waar de tour van start gaat, veel afwisseling en kronkelende wegen zal u zeker tegenkomen. Deze tour gaat over verschillende heuveltoppen van het middengebergte landschap, komt voorbij wondermooie uitzichten en gaat middendoor steden vol met geschiedenis en verhalen.

 

Sprookjesachtig vertrekt u in Brakel. Hierover hebben de gebroeders Grimm een platduits sprookje in hun verzameling opgenomen. Het sprookje vertelt het verhaal over de Heilige Anna die ongetrouwde meisjes aan een man zou kunnen helpen... Ook vandaag de dag kan men “Anneken” nog tegenkomen: aan de fontein op de marktplaats of op Annentag, de grootste stadkermis in het Weserbergland.

Van Brakel rijdt u verder naar Höxter. Een rondleiding door de oude hoeken en straten van de stad zijn een ware belevenis met Jost Ziegenhirt als gids. De man vertelt niet enkel over zijn liefde voor donker bier en kikkerbillen, maar ook hier en daar een knokpartij op café horen erbij. Nog meer verhalen kan u in Corvey ontdekken. Hier werkte August Heinrich Hoffmann von Fallersleben de laatste 14 jaar van zijn leven in de vorstelijke kasteelbibliotheek.

Na zo veel geschiedenis is het weer even tijd om te genieten van de rit. Een berg- en dalvaart kunt u tussen Eilversen en Bremerberg verwachten tot helemaal bovenop de Köterberg. Van het hoogste uitkijkpunt van de regio heeft u een prachtig panoramisch uitzicht. De tour gaat verder via het voormalige klooster Falkenhagen tot in de vakwerkstad Lügde. Een legendarisch hoogtepunt is de traditionele Osterräderlauf, die elk jaar op paaszondag plaatsvindt. Dan worden brandende eiken wielen van de Osterberg gerold om zo de wintergeesten te verdrijven.

Verder rijdt u nog over de Ottensteinse hoogvlakten, die eveneens een prachtig uitzicht over het Weserbergland bieden. Dan gaat de tour door het heuvelige Extertal verder richting Lemgo. In deze historische hanzenstad vindt u een middeleeuws stadscentrum met rijkelijk versierde steen- en vakwerkhuizen. Ook het Weserrenaissance-museum in het kasteel van Brakel moet u zeker een bezoek brengen.

Van het historische stadscentrum van Blomberg met haar mooie vakwerkhuizen is het slechts een kort stukje tot u – voorbij de Schiedersee – de stad Schieder-Schwalenberg bereikt. Net zoals een zwaluwnest preikt deze idyllische stad Schwalenberg met haar historische vakwerkhuizen op de Burgberg.

Tot slot rijdt u door het Hügellandschap tot in Nieheim, een stad voor echte genieters. In deze voormalige akkerburgerstad gaat een klein “Runder” de ronde. Het is de hoofdrolspeler van de duitse kaasmarkten – de “Nieheimer Käse”. Het is ook de moeite om even bij het Sackmuseum binnen te springen. Hier draait alles om “oude zakken”.

Tip van de auteur

Tipp von Wolfgang Grüneberg& Andreas Beckmann - Johanniter-MotorradstaffelLippe-Höxter

»Zwei- bis dreimal im Jahr (und für Gruppen auf Anfrage) bieten wir eine spezielle Biker-Schulung in Sachen Erster Hilfe an – eine Kombination aus theoretischem Unterricht und gemeinsamer Ausfahrt mit nachgestellten Unfallsituationen. Unbedingt mitmachen!« Firstaidhighway.lippe-hoexter@johanniter.de

toon meer
Niveau
matig
Techniek
Beleving
Landschap
Hoogste punt
490 m
Laagste punt
83 m
Aanbevolen seizoen
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.

Veiligheidsaanwijzingen

Damit ihr die Touren auch wirklich unbeschwert genießen könnt und damit in der Bikerregion Kulturland Kreis Höxter auch künftig ungetrübter Fahrspaß möglich ist, gilt: Fahrt vorausschauend und geht im Zweifel runter vom Gas!

Start

Parkplatz am Feuerteich | Nieheimer Str. | 33034 Brakel | GPS 51.71693 | 9.17909 (131 m)
Coördinaten:
Geografisch
51.715499, 9.190693
UTM
32U 513174 5729413

Bestemming

Parkplatz am Feuerteich | Nieheimer Str. | 33034 Brakel | GPS 51.71693 | 9.17909

Routebeschrijving

A33, Abfahrt Paderborn-Zentrum, Bad Driburg, Höxter. Weiter auf B64 bis Höxter, dann Beschilderung Schloss Corvey folgen.
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Boek aanbeveling door de auteur

Motorradbroschüre "Lieblingstouren mit dem Motorrad" mit 10 Tourenkarten. Erhältlich beim Kulturland Kreis Höxter: Tel.: +49 5271 9743-20 www.bikerregion.de

Aanbevelingen voor de kaart van de auteur

Tourenkarte "Sieben auf einen Streich" aus der Motorradbroschüre "Lieblingstouren mit dem Motorrad".
Verantwoordelijk voor deze inhoud
Kulturland Kreis Höxter, c/o GfW im Kreis Höxter mbH 


Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Heb je een vraag over deze inhoud? Stel hier je vraag.


Reviews

Schrijf je eerste review

Wees de eerste om anderen te beoordelen en te helpen.


Foto's van anderen